Wacana Ilmu @ PHS

27 Julai 2011 (Rabu) – Wadah perkongsian ilmu di Perpustakaan Hamzah Sendut yang dinamakan Seminar Staf Ikhtisas telah diadakan pada sebelah pagi bertujuan mendengar lontaran idea & perkongsian maklumat serta kajian dikalangan staf ikhtisas.

Seminar pada kali ini menampilkan En Mohd Kamal Mohd Napiah yang membawa tajuk Personal Data Protection in Libraries. Kemudian, En Mohd Jamil Kasim berkongsi idea tentang Sistem Pinjaman Sementara, Open Source & Online Chat, seterusnya diakhiri dengan pembentangan oleh En Mohd Ikhwan Ismail bertajuk Issues & Challenges in Cataloguing Arabic Books .  Sesi soal jawab kemudiannya berlangsung secara aktif apabila para peserta saling berkongsi idea & pandangan tentang isu yang dibincangkan.

Pada sebelah petang pula, progam wacana ilmu diteruskan dengan Seminar Staf Perpustakaan membawakan dua orang staf , En Shahrin Hisham Ahmad & En Afizal Mohd. Noor yang sudi berkongsi ilmu tentang topik Keceriaan Perpustakaan.

This slideshow requires JavaScript.

Semoga budaya perkongsian ilmu ini dapat diteruskan di Perpustakaan dalam memperkasakan agenda Universiti bertaraf APEX.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s