Pembuka Tirai 2013

Jan 2013 – Tahun baharu 2013 telah bermula dan pastinya PHS mengharapkan sesuatu yang lebih baik untuk semua staf dan para pelanggannya.

Tirai 2013 telah dibuka melalui beberapa lawatan penandaarasan oleh organisasi dalam dan luar negara. Pada tanggal 10 Jan 2013, 2 orang pegawai Perbadanan Bukit bendera, Pulau Pinang telah berkunjung ke PHS dalam rangka untuk mempelajari selok-belok pengurusan Perpustakaan. Lawatan ini berlangsung santai dimulai dengan taklimat pengenalan, diikuti lawatan berpandu sekitar Perpustakaan. Perbadanan Bukit Bendera yang dalam perancangan untuk mewujudkan sebuah pusat maklumat dan galeri berasa teruja melihat kemudahan yang disediakan di sini, dan diharapkan mereka mendapat idea untuk diaplikasikan di tempat mereka kelak.

bukit bendera visit

Berselang satu hari (12 Jan 2013) menyaksikan kedatangan para pelawat dari Negara Gajah Putih seramai 100 orang di kalangan para pensyarah dan pelajar ijazah lanjutan dari Universiti Prince of Songhkla, Universiti Chulalongkorn dan Universiti Siber Thailand.

thai visit

Kemudiannya pada 29 Jan 2013, sekumpulan 25 orang pelawat dari Universiti Maejo, Chiang Mai,Thailand pula berkunjung ke PHS. Mereka yang terdiri  daripada pensyarah dan perwakilan pelajar telah diberikan taklimat dan seterusnya dibawa melawat sekitar Perpustakaan.

maejo visit

Perpustakaan Hamzah Sendut senantiasa berbesar hati dan gembira atas kehadiran para pelawat yang tidak putus-putus atas dasar perkongsian idea dan  pengalaman dalam mencorakkan dunia keilmuan yang lebih signifikan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s