Like myPHS..pelanggan kami dekati

20 Mac 2013 (Rabu) – Skuad Pelanggan melangkahkan kaki keluar dari Perpustakaan dengan menganjurkan program ‘Like myPHS’ ; sebuah inisiatif untuk membawa Perpustakaan mendekati para pelanggan.

Pada kali ini, skuad berkunjung ke Bangunan Canselori dengan fokus diberikan kepada pelanggan luaran yang kurang berkesempatan untuk berkunjung secara fizikal ke Perpustakaan. Jika sebelum ini pelanggan perlu meluangkan masa untuk berkunjung ke Perpustakaan, namun kali ini tidak lagi kerana kami yang akan meluangkan masa mengunjungi pelanggan di luar sana.

Program sehari ini membawakan pelbagai aktiviti menarik seperti diskaun denda 70%, pinjaman dan pemulangan buku, konsultasi rujukan dan penyelidikan, pameran bahan baharu (buku, majalah, media) dan derma buku. Nyata program yang baru pertama kali dijalankan ini mendapat sambutan yang amat baik berdasarkan jumlah berikut:

Jumlah beg/cenderamata diberikan kepada pengunjung : 200
Jumlah keahlian baharu : 8 orang
Jumlah pinjaman : 38 bahan
Jumlah pemulangan: 100 bahan
Jumlah buku didermakan: 361 buah

Rata-rata pengunjung melahirkan rasa teruja apabila mengetahui pihak Perpustakaan sudi mengunjungi mereka,malah membawa bahan bacaan yang bersesuaian dengan bidang tugas mereka.Peluang ini juga digunakan oleh sebahagian staf untuk bertanya soalan mengenai keahlian Perpustakaan di samping bertukar pandangan tentang bahan bacaan yang diminati. Turut sama mengunjungi kaunter pada hari tersebut ialah Prof Ahmad Shukri Mustapa Kamal (Timbalan Naib Canselor, Hal Ehwal Akademik & Antarabangsa) dan Prof. Susie See Ching Mey (Timbalan Naib Canselor, Bahagian Jaringan Industri dan Masyarakat).

Program ini akan menjelajah ke serata lokasi di Universiti Sains Malaysia pada tahun ini. Nantikan kemunculan kami berhampiran anda.
TNCIMG_7347IMG_7350IMG_7356IMG_7373IMG_7375IMG_7382IMG_7389IMG_7391IMG_7396IMG_7404IMG_7409IMG_7420IMG_7433IMG_7440IMG_7444IMG_7446IMG_7482IMG_7490IMG_7503

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s